Подсъдим опита да се самонарани с бръснарско ножче
Подсъдим опита да се самонарани с бръснарско ножче / netinfo

Красимир Ив., подсъдим по наказателно дело за изнудване, гледано във Варненския окръжен съд, ще бъде настанен за изследване в психиатрично отделение на  специализирана клиника във Варна, съобщават от пресслужбата на съда. Това се наложило, след като в хода на съдебното заседание 50-годишният мъж извадил парче от ножче за бръснене и направил опит да се самонарани. Бързите действия на полицията предотвратили самонараняването, но съдът преценил, че експерти трябва да установят психическото състояние на подсъдимия.

Красимир се изправя пред съда за изнудване, придружено с насилие и заплахи за убийство, което осъществил спрямо свой близък роднина през февруари 2002 година в с. Каменар, Варненска област. Месец и половина преди това Красимир излязъл от затвора, където изтърпял поредната си присъда. Започнал да притеснява свои близки за пари, в това число своя племенник и семейството му. След като в продължение на няколко дни "преследвал" роднината със заплахи, в това число и за убийство, като настоявал да му даде 300 лева, най накрая го открил в дома на негов познат. След като отново получил отказ, разяреният мъж нападнал племенника си с нож. При опита да се отбранява мъжът получил порезни рани по ръцете.

Красимир  е осъждан 8 пъти за упражняване  на принуда и няколко пъти за причиняване на различни телесни повреди. След като бъде установен психическият му статус, съдът ще насрочи отново съдебно заседание.