Пламна ел. табло, спасиха трима
Пламна ел. табло, спасиха трима / Sofia Photo Agency, архив

Трима души са били спасени заради опасност от обгазяване при претоварване на ел. табло на ул. „Бдин” 14 А през вчерашния ден, съобщи за Дарик шефът на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Тихомир Тотев. Той допълни, че хората са прегледани от екип на Бърза помощ и са освобедени, без да се налага болнично лечение.

Комисар Тотев обясни, че спасените са се били качили на покрива и е нямало как да се придвижат по стълбищната клетка заради гъстия дим. На място пожарникарите влизат с апарати, носят допълнителни и за нуждаещите се от помощ като им обясняват как да си ги сложат и да излязат от сградата.

Специалистът уточни, че няма други сериозни инциденти през последните дни с изключение на изгорялата автоморга в "Кайсиева градина". В Община Вълчи дол са изгорели 3 кв. м. покривна конструкция заради пукнатина в камина, а в Провадия са горели комини, защото не са били почистени добре. През последните дни няма предизвикани пожари от неправилно монтиране и използване на електрически печки или печки на твърдо гориво, каза още Тотев.