Пламен Юруков: Доверието в СДС нараства
Пламен Юруков: Доверието в СДС нараства / netinfo
Рейтингът на СДС във Варна се е покачил с 3 пункта, което говори за добрата работа на местната организация. Това обяви в морския град Пламен Юруков – лидер на партията. В момента членовете й във Варна, които заплащат членски внос, наброяват 600 души. Съюзът на демократичните сили се нуждае от промяна и обновление, а властта в партията трябва да бъде децентрализирана, заяви още той.

По негови думи, в момента се води борба между новото и статуквото, но демократичните сили категорично ще поемат по различен от досегашния път. На Националната конференция на СДС на 26 юли ще бъде приет нов устав на партията. Това ще бъде първата крачка към качествена промяна. В организацията ще влязат хора, които нямат други центрове на интереси, обяви Юруков.

Председателите на партията в регионален план ще бъдат избирани пряко от всичките й членове, като за целта ще бъде въведена електронна система за гласуване, за да бъдат избегнати евентуални манипулации. Методът ще позволи и провеждането на вътрешнопартийни референдуми.

СДС няма да се коалира с ДПС по никакъв повод, тъй като не одобрява политиката на движението. За нас те не са опонент, бе категоричен Пламен Юруков.