Петимата от ГЕРБ обжалват изключването
Петимата от ГЕРБ обжалват изключването / netinfo
Петимата членове на ГЕРБ – Варна, за които от партийния пресцентър бе пуснатo съобщение, че са отлюспени от редиците на местната организация, ще обжалват изключването. Спазвайки устава на партията те са потърсили справедливост в Контролната комисия ПП ГЕРБ. Очаква се тя да се произнесе до края на седмицата.

Припомняме, че на 8 април с решение № 99-00-ГИК-031/04.04.2008 г. на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ беше прекратено членството на 5 души в ПП ГЕРБ – Варна. Това са Мартин Златев от район „Аспарухово” и Огнян Къчев, Александър Топалов, Михаил Игнатов и Наталия Решовска от район „Приморски”. Основанието е на база чл.13, ал.1, т.2, б. В от Устава на ПП ГЕРБ, а именно за „поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ или уронва престижа на партията”.

Това основание бе квалифицирано от потърпевшите като абсолютно неоснователно, защото те не са си позволявали никакви публични или медийни изяви, “…уронващи престижа на партията” и винаги са изразявали несъгласието си с водената от Павел Димитров политика в рамките на вътрешнопартийния диалог.

Днес +