Осъдиха студентка за кражба на дрехи
Осъдиха студентка за кражба на дрехи / Дарик Варна, архив

Студентка беше осъдена от Районния съд на пробация за кражба на дрехи от различни магазини в един от моловете в града.

Кражбата е извършена на 28 август миналата година. Младата жена взела дамски облекла и аксесоари от четири отделни търговски обекта. На тази дата 20-годишната девойка се видяла със своя непълнолетна братовчедка и двете заедно отишли в мола с нагласата да си вземат дрехи от популярни марки, без да ги плащат, като за целта им премахнат алармите.

В следобедните часове двете момичета последователно влизали и пробвали дрехи в съблекалните на няколко магазина, късали или срязвали алармите и прибирали стоките в обемните си дамски чанти. На изхода на последния посетен магазин се задействала звуковата сигнализация и управителят поканил едното от момичетата  да покаже какво носи в чантата и в найлоновата си  торбичка. Оказало се, че вътре се съдържат 5 от предлаганите от марката артикули. При проверката на второто момиче са открити дрехи от други три магазина в мола и веднага била сигнализирана полицията. Подсъдимата и непълнолетната й придружителка  признали за извършеното и откраднатите вещи на обща стойност около 500 лева били върнати с протокол на собствениците им.

По отношение на непълнолетната наказателното производство е било частично прекратено, тя е освободена от наказателна отговорност и спрямо нея са предприети възпитателни мерки.  На 20-годишната студентка, която е с чисто съдебно минало, Районният съд във Варна наложи наказание от 10 месеца пробация, при двете задължителни пробационни мерки.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.