/ ThinkStock/Getty Images
Двете компании се спречкали в тунел под жилищен блок
Районният съд във Варна осъди двама младежи, причинили телесни повреди по хулигански подбуди на четирима души. 27-годишният С.А., беше осъден на  година и 6 месеца лишаване от свобода,  с изпитателен срок от 3 години и половина.

Условна писъда за младеж, ограбил ученик

Другият подсъдим - 28-годишният В.В., получи „пробация“, като в продължение на  година и 6 месеца следва да изпълнява двете задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител, съобщих от пресслужбата на съда.

Инцидентът възникнал около полунощ на 9 срещу 10 януари 2015 г. в квартал „Левски“. Вечерта един от пострадалите празнувал с приятели рождения си ден в ресторант, след което част от гостите се отправили към близък бар, където компанията щяла да продължи празненството.

Наркозависима варненка окраде свой приятел

Пътят за придвижване към заведението минавал през тунел под жилищен блок. Именно там възникнало спречкване с двамата подсъдими, които били част от друга празнуваща в бара компания. Стигнало се до сбиване, намеса на още хора от двете групи, нанасяне на удари от подсъдимите, поотделно и в съучастие, на общо 4 лица.

В резултат на нанесения побой по хулигански подбуди един от пострадалите получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с изкривяване на преградата и затруднено носно дишане, обуславящо постоянно разстройство на здравето. Останалите трима потърпевши получили леки телесни повреди с различни травматични увреждания.

Рецидивист с 21-ва присъда заради грабеж

Подсъдимите младежи бяха осъдени поотделно и солидарно да заплатят на четиримата граждански ищци по делото обезщетения в различен размер за причинените им неимуществени вреди. 

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК