/ Снимка: Дарик
Районен съд-Варна осъди условно младеж от Добрич за извършен грабеж над ученик. В процедура на съкратено съдебно следствие, 26-годишен младеж от Добрич беше признат за виновен в това, че на 13 октомври миналата година в централната градска част на Варна, чрез заплашване с нож, отнел мобилен телефон със сим-карта и протектори от непълнолетен ученик.

Наркозависима варненка окраде свой приятел

В следобедните часове на тази дата пострадалото момче се прибирало към жилищния си блок като държало в ръка айфона си. Тогава подсъдимият, в стремеж да се снабди със средства за набавяне на наркотик, последвал непълнолетния във входа на блока и се качил едновременно с него в асансьорната кабина.

Рекорд: Рецидивист чу 23-та си присъда за кражба в училище

В движение подсъдимият натиснал „стоп“ бутона и насочил острието на сгъваем нож към пострадалия като му наредил да даде телефона си и да натисне копчето за партер на асаньора. По този начин 26-год. младеж си тръгнал с чуждия айфон.

Рецидивист с 21-ва присъда заради грабеж

Отнетата вещ е на стойност над 800 лева.
 Младежът е неосъждан до момента. За извършения грабеж, Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.