/ DarikNews.bg, архив
35-годишна наркозависима варненка е предадена на съд с две обвинения от Окръжната прокуратура в морската столица – за кражба на пари и теглене от чужда банкова карта.

Рекорд: Рецидивист чу 23-та си присъда за кражба в училище

На 23 декември 2017 г. подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. На тръгване от дома на възрастния мъж жената поискала дребни пари за автобус и домакинът й дал 2-3 лева на монети, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Четирима с присъди за шофиране в нетрезво състояние

Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът проверил в портфейла си и установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене. 

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си, като й обяснил, че няма работа в дома му. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището.

Рецидивист с 21-ва присъда заради грабеж

След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията. 

Подсъдимата е зависима от хероин и амфетамини. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.