/ ThinkStock/Getty Images
39-годишен мъж, предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив, ще търпи в затвор поредното си наказание лишаване от свобода за срок 2 години и 6 месеца.

Това ще бъде 21-та му присъда, тъй като в съдебното досие на подсъдимия са записани до момента 20 осъждания.

10 години затвор за педофил

39-годишен мъж заживял във Варна преди четири години. Занимавал се с правене на татуировки и бил добре познат на органите на реда заради честите си престъпни прояви. На 15 септември 2017 г. при условията на опасен рецидив той се възползвал от състоянието на мъж, който бил видимо пиян, и отнел мъжката му чантичка с мобилен телефон, СИМ-карта и 1800 лева.

Според съдебно-оценителната експертиза, отнетото със сила е на стойност 2075 лева. Веднага след като извършил грабежа, подсъдимият изхвърлил чантата, като задържал мобилния телефон и личната карта на ограбения варненец. По-късно продал на неустановено по делото лице мобилното устройство.

Осъдиха бургаски адвокат във Варна за подкуп

След разкриването и уличаването му като извършител на грабежа, той намерил и върнал телефона „LG magma“ и личната карта на жертвата, като телефонът бил със счупен дисплей. Според заключението на назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият страда от синдром на зависимост към алкохол и е пристрастен към  наркотици.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.