/ iStock/Getty Images
По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, на двама 23-годишни младежи бяха наложени условни наказания за извършен през септември 2019 година в град Бяла уличен грабеж на накити от руски туристки.         

Подсъдимите признаха вината си за извършения на празника на град Бяла - вечерта на 5 септември 2019 г. грабеж. На тази дата пострадалите туристки наблюдавали празничната заря в курортното градче и тръгнали да се прибират, като за кратко спрели под смокиново дръвче, оглеждайки се за плодове. Именно този момент избрали подсъдимите, за да отнемат забелязаните на врата на туристките златни синджири с висулки и кръстчета.

Внезапно единият от тях застанал зад едната жена, скъсал със сила златното й украшение и побягнал, като почти едновременно вторият отскубнал накитите на нейната приятелка.

Причинените имуществени вреди към момента са възстановени на пострадалите. Двамата младежи са с чисто съдебно минало. Наложените им наказания са от по 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. В тежест на подсъдимите остават направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.