Оставиха в ареста наркоман, ограбил варненка
Оставиха в ареста наркоман, ограбил варненка / Sofia Photo Agency, архив

28-годишният Дарин Миндизов, разследван за поредното посегателство над жена и грабеж на дамската й чанта, от днес ще търпи най-тежката мярка "задържане под стража". Това съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Дарин беше задържан във вторник, часове след поредния грабеж, извършен на ул. "Ген.Гурко" във Варна. В началото на вечерта, той нападнал жена и след няколко удара, нанесени с крак, сломил съпротивата й. Ограбил дамската й чанта и вещите, които били в нея - мобилни телефони, дебитни карти, 55 лева и други предмети. Пострадалата подала сигнал за грабежа. Скоро след това полицаи задържали Миндизов и открили част от ограбеното в него.

Мъжът се разследва за други 2 грабежа, извършени в началото на годината, както и за опит за грабеж. Съдът намери за основателно искането на наблюдаващия прокурор за ареста на Миндизов. Преценката на събраните до настоящия момент гласни и други доказателства, категорично обосновават предположението, че Дарин е автор на грабежа.

Престъплението е умишлено и тежко по своя характер. Въпреки пълните самопризнания и съдействието, което мъжът оказал на органите на реда, той ще търпи мярката си в ареста и заради многобройните си осъждания. 8 пъти наркозависимият Миндизов е осъждан за тежки престъпления, като 6 от изтърпените присъди са за грабеж. Съдът прецени, че има опасност ако е на свобода, обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Определението на съда подлежи на обжалване.