Още един ГЕРБ-ер аут от варненската структура
Още един ГЕРБ-ер аут от варненската структура / netinfo
Още един от членовете си изключва варненската структура на ПП ГЕРБ, научи Дарик радио. Това е Иван Тодоров, който в края на миналата година влезе в управителния съвет на партията във Варна. Местната структура го е предложила за изключване, потвърди за Дарик Павел Димитров, областен председател на ПП ГЕРБ. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще реши до седмица за членството на Иван Тодоров. По думите на Димитров Тодоров пречи на организацията в морската столица и уронва престижа на партията.

Припомняме, че на 8 април с решение № 99-00-ГИК-031/04.04.2008 г. на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ беше прекратено членството на други 5 души в ПП ГЕРБ – Варна. Това са Мартин Златев от район „Аспарухово” и Огнян Къчев, Александър Топалов, Михаил Игнатов и Наталия Решовска от район „Приморски”. Основанието е на база чл.13, ал.1, т.2, б. В от Устава на ПП ГЕРБ, а именно за „поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ или уронва престижа на партията”.

Това основание бе квалифицирано от потърпевшите като абсолютно неоснователно, защото те не са си позволявали никакви публични или медийни изяви, “…уронващи престижа на партията” и винаги са изразявали несъгласието си с водената от Павел Димитров политика в рамките на вътрешнопартийния диалог.

Петимата обжалват пред Контролната комисия ПП ГЕРБ.