/ Община Варна
Със събраните средства ще бъде подпомогнат Домът за стари хора “Гергана”
Десетият юбилеен кулинарен фестивал “Да споделим Никулден” с благотворителен базар ще се проведе на 4 декември, от 11:00 до 14:00 часа на ниво 2 в търговския център Grand Mall.

Събитието се организира от Варненската туристическа камара с подкрепата на Община Варна и Българската асоциация за кулинарна култура. Откриването е в 10:30 часа, съобщих от Общината.

Из варненските улици тръгват 60 нови електробуса през 2023 г.

Участниците във фестивала ще се представят в две групи - учебни заведения и ресторанти, и три категории - предястие, основно ястие, десерт. Сред участниците Колежите по туризъм във Варна и в Бургас, осем средни училища от градовете Варна, Добрич, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел и 8 ресторанта, сред които са представителите на курортни комплекси "Албена", "Св. Св. Константин и Елена", "Слънчев ден", хотел  “Интернационал”, “Грифид” хотели, ресторантите “Стария чинар”, “Мънкис” и “Кубо Рибарски”.

Кулинарните постижения ще бъдат оценявани от жури с председател Желязко Каракашев и членове шеф Хю Бутен и шеф Иван Иванов. Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за отборите на училищата представители на бизнеса са осигурили и предметни награди.

Всички ястия ще се продават благотворително. Със събраните средства ще бъде подпомогнат Домът за стари хора “Гергана”.