Оправдаха адвокат Пламен Луков
Оправдаха адвокат Пламен Луков / Sofia Photo Agency, архив

Варненският районен съд оправда адвокат Пламен Луков, обвинен в документни престъпления. След 17 открити съдебни заседания, множество разпити на свидетели и назначени съдебно-графологични експертизи съдът определи, че адвокат Луков не е виновен по повдигнатото му обвинение.

Делото срещу 41-годишния адвокат започна през 2009 година.  Повдигнатото обвинение спрямо Луков е за това, че през 2007 г. е съставил фалшиви частни документи. Тези документи, според внесения обвинителен акт, са послужили на Луков да купи от публична продан по изпълнително дело единствения недвижим имот на варненски гражданин. Имотът - апартамент в центъра на Варна, е бил купен от името на майката на подсъдимия.

15-дневен e срокът за обжалване или протест на присъдата. Мотивите към присъдата ще бъдат оповестени в установения по закон срок.

По отношение на адвокат Пламен Луков във Варненски районен съд има и друго образувано дело, също за документни престъпления. То бе внесено за разглеждане в съда в края на 2010 година и към момента е във фазата на съдебното следствие, като поредното заседание е насрочено за октомври, припомнят от пресслужбата на съда.