Обстановката във Варна - наводнени улици, затворени подлези, закъсали коли
Обстановката във Варна - наводнени улици, затворени подлези, закъсали коли / снимка: DarikNews.bg, Пламен Петров

Основни булеварди и улици във Варна са наводнени след обилния дъжд. Критичните точки са булевардите „Осми приморски полк”, „Мария Луиза”, „Цар Освободител” и околовръстното на „Христо Смирненски”, улиците „Девня”, „Цариброд” и „Акад. Курчатов”, в района на болниците, завоят по новия път под ВиК, участъкът пред ресторант “Камелия” на пътя Варна – Златни пясъци.

Затворени са подлезите на ул. „Шипка”, на Спортна зала, на Почивка до „Пикадили парк”, както и отсечката от Летен театър от Икономическия университет. В критично положение са подлезът на „Комитово ханче” и АГ болницата.

Огромно паднало дърво има на бул. „Цар Освободител”. Паднали дървета има още на улиците „Кап. Райчо”, „Обрешков”, „27-ми юли”, „Отец Паисий”, „Дебър”, „Петко Каравелов”, до Пантеона, както и на кръговото кръстовище на „Метро”.

На ул. „Девня” са закъсали 4 автомобила. Пътуващите са изнесени от екипи на пожарната и „Гражданска защита”. По пътя за сметището в с. Въглен има преспи, но машини на Инжстрой почистват и пътят е проходим.

Подготвя се писмо до Щаба на флота с молба да се намесят и съдействат с подходящата техника за извозване на закъсали коли от подлезите и други места.