Общинските съветници актуализираха бюджета на Варна
Общинските съветници актуализираха бюджета на Варна / netinfo
Актуализирането на бюджета за 2008 година в приходната част на 227 млн.800 хил.лв., ще бъде издънка. Това предупреди общинският съветник Димо Стоев от Обединен блок на труда.

В началото на седмицата от комисията по финанси към Общината решиха, че бюджетът може да бъде изпълнен, въпреки отчетените резултати за деветмесечието, според които финансовата криза ще удари и Варна, а само до края на месец септември в морската столица има отчетени близо 7 хил. по-малко сделки от продажба на имоти. Изпълнението на приходите до края на месец септември възлиза на над 130 млн. лв.

Според Димо Стоев, Общината може да отнесе жестоки санкции, ако не успее да се справи с увеличените приходи. “Възлагат се инфраструктурни поръчки само с устно нареждане и впоследствие финансовите служби и ресорният заместник-кмет трябва да узаконят разходите”, допълни Стоев. Той посочи още, че до края на септември са реализирани под 1% от планираните за годината приходи на община Варна от продажби на имоти.

Въпреки предупрежденията на Димо Стоев, мнозинството от съветниците дадоха своят вот “за” приемането на оспорваната точка и приеха актуализирането на бюджета.