Общината издала 185 служебни бележки за паркиране в Морската
Общината издала 185 служебни бележки за паркиране в Морската / petel.bg, архив

185 служебни бележки за влизане на автомобили и паркиране в Морската градина е издала община Варна, пише Varnautre.bg.

116 от тях са със срок на действие до края на годината, 9 са тримесечни, а с действие от един до шест дни са издадени 60 бележки. Това става ясно от отговорите на подадено заявление по Закона за достъп до обществената информация от Николай Цветков от Сдружение за оптимизирането на правосъдието и администрацията до шефа на общинската дирекция "Обществен ред" Стойчо Бакалов. Бележките са издадени в периода от началото на годината до 18 юли, когато уж влезе в сила тотално вето за автомобили в градината.

Остава загадка колко души реално се възползват от абсолютно легален достъп с колите си до Морската, защото разрешителните се издават в един екземпляр, с копие от който общината не разполага.

При поискване на копие на служебна бележка с конкретен номер, такава от Бакалов не е предоставена. Като причина за отказа общинският шеф изтъква, че всяка бележка се издава в един екземпляр, който отива при ползвателя.

След като общината не разполага с копие от бележките и на информация на кого са издали, всеки един може да си копира някоя от познат, който има пропуск до края на годината  и да я ползва като издаден за него, коментира Цветков. Опасенията са, че от служебните бележки  в момента се възползват не само хората с адресна регистрация на територията на парка. При последната среща на кмета Кирил Йорданов с живеещи и работещи в парка стана ясно, че коли отново ще щъкат из алеите  на градината, само че шофьорите им ще имат пропуски.