Няма подходящ имот за пречиствателна на Златните
Няма подходящ имот за пречиствателна на Златните / netinfo
Липсва подходящ имот за изграждане на нова пречиствателна станция в курорта“Златни пясъци”. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев на работна среща край Варна, посветена на туристически сезон ‘2006.

За построяване на нова пречиствателна станция в курортния комплекс е необходим терен от около 40-50 декара. В района обаче няма подобен терен общинска или държавна собственост и това ще затрудни реализацията на проекта, поясни Ковачев.

Същевременно няколко финансови институции са заявили интерес за участие в проекта за изграждане на новатa пречиствателна станция в курорта, посочи той.

Строителството, което се извършва в “Златни пясъци”, е съгласувано с приетия в края на миналата година план за развитие на курортa, посочи заместник-министърът. Савин Ковачев припомни и за заповедта на министъра на регионалното развитие и благоустройството, според която няма да бъдат пускани в експлоатация нови обекти, докато не бъде решен въпросът с пречиствателната станция.