Нови агенции ще следят строителството във Варна
Нови агенции ще следят строителството във Варна / netinfo
Всички виновни за събарянето на т. нар. “Картофена къща” на кръстовището на ул. “Братя Миладинови” и “Княз Борис I”, която е паметник на културата, ще бъдат наказани, обяви кметът Кирил Йорданов. С подписани заповеди за уволнение са общинските служителки Людмила Урукова и Веселина Стоянова. Същото очаква и Красимира Михнева. Трите са съгласували маршрут и мерки за безопасност при събаряне на сградата без да има подробен устройствен план и строително разрешение.

Градовете си приличат по това, че имат проблеми, но се различават по начина на решаването им. Безспорно в морската столица има още какво да бъде направено, призна градоначалникът. Варна ще почерпи от опита на богат град като Барселона, с когото подписа меморандум за сътрудничество, като създаде две агенции. Едната ще отговаря за регионалното развитие и всеки инвеститор ще трябва да съгласува проектите си с нея, а втората ще се занимава с опазване на паметници на културата и зелените площи.

Признаването на Варна за най-добър град за живеене в България, освен възможности за нови изяви, носи и големи отговорности и нова критичност, заяви кметът Кирил Йорданов.