Николов бил на сбирка на ГЕРБ в нощта на взрива
Николов бил на сбирка на ГЕРБ в нощта на взрива / netinfo
Асен Николов е присъствал на сбирката на ГЕРБ във Варна в нощта, в която 31-годишният бизнесмен бе взривен, тъй като е бил поканен. Това заяви за Дарик Християн Христов, адвокат на Веселин Бакърджиев, съдружник на Асен Николов във “Фарин” АД, където двамата са притежавали по 50 на сто от акциите.

Според адвокат Христов е изключено взривът да е бил предназначен за новия клуб на ГЕРБ.

Интервюто на адвокат Християн Христов за Дарик можете да откриете в прикачения файл!

-Не мога да се съглася с несъстоятелните приказки, че Асен Николов ще отиде на сбирката на ГЕРБ и в себе си ще носи пакет. Асен Николов, познавайки неговият характер, не е от хората, които биха могли да извършат подобно нещо! Доколкото знам, отношенията му са лични с варненското представителство на ГЕРБ. Познават се лично с нашият колега Павел Димитров, те се познават лично с него, имат лична комуникация. И тъй като е човек доста напреднал в бизнеса, е бил поканен да присъства на сбирката на ГЕРБ.

-Как ще коментирате слуховете за връзки на Николов с някои силови групировки?

-Това са за мен несъстоятелни неща. В нито една от фирмите, в които членуват Асен Николов и Веселин Бакърджиев, няма съпричастност или съдружници с която и да билa силова или икономическа групировка. Това въобще не отговаря на фактическата обстановка. Ние не сме били нито за момент скрити от нито една държавна институция и нито една държавна институция не е била възпрепятствана, когато иска да осъществи проверка и контрол на дейността на “Фарин” АД. По отношение на това, че Асен Николов е бил криминално проявен - не може да се твърди, че един човек е криминално проявен, след като във фантазиите на този или онзи е влизал като субект на някакво деяние. За мен човек, който е криминално проявен, е този, който е с влязал в сила съдебен акт и е осъден. Срещу Асен Николов в момента няма такъв по каквото и да е производство. Каквито и проверки да са течали, има официално становище на РДВР-Варна, в което се казва, че всички са прекратени поради липса на доказателства.

-Каква е вашата версия за случилото се с Асен Николов?

-От това, което на мястото на ицидента видяхме и чухме, нямаме конкретно предположение кой може да е свършил това. Засега се въздържаме от каквото и да е становище. Това е работа на полицията и на компетентните държавни органи. Те трябва да кажат кой е извършил това злощастно деяние.