/ iStock/Getty Images
Народният театър "Иван Вазов" започва на 22 юни турне, съобщават от трупата.

В продължението на месец артистите ще обиколят 11 български града с шест заглавия и общо 22 представления. Да 23 юли турнето ще премине през Варна, Добрич, Шумен, Сопот, Пловдив, Габрово, Казанлък, Ямбол, Бургас и Велико Търново, както и на сцената на международния театрален фестивал "Варненско лято".

Началото е на 22 юни във Варна със спектаклите, посветени на 170-годишнината от рождението и 100-годишнината от смъртта на патрона на Народния театър - "О, ти, която и да си..." и "Двубой".

Народният театър отбелязва 100 години от смъртта на Иван Вазов (ВИДЕО)

"О, ти, която и да си..." ще гостува и на 2 юли в Пловдив. "Двубой" гастролира на 23 юни във Варна, на 30 юни - в Сопот, и на 2 юли - в Пловдив.

"Плач на ангел" ще бъде на 23 юни във Варна, на 24 юни - в Добрич, на 25 юни - в Шумен, на 6 юли - на "Варненско лято", на 7 юли - в Ловеч, на 8 юли - в Габрово, и на 9 юли - в Казанлък.

"Караконджул" гастролира на 24 юни в Добрич, на 25 юни - в Шумен, и на 2 юли - в Пловдив. "Любовникът" ще гостува в Габрово - на 8 юли, в Ямбол - на 16 юли, в Бургас - на 17 юли, и във Велико Търново - на 22 юли.
БТА