Наркоман влиза в затвора за кражба на метална врата
Наркоман влиза в затвора за кражба на метална врата / Дарик Варна, архив

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи ефективно наказание на 36-годишен мъж от Сливен за кражба от общински обект. Вечерта на 26 юни миналата година 36-годишният И. Митев минал покрай неохранявана триетажна сграда на ул. „Цар Симеон I“ в централната градска част на Варна. Сградата била общинска собственост като входовете към помещенията за първи и втори етаж били укрепени с метални решетъчни врати.

Поради пристрастеност към наркотични вещества и липса на доходи той решил да открадне нещо, за да си набави средства. Подсъдимият успял да откачи от пантите една от металните врати и заедно с катинара върху нея я изнесъл от обекта и се отдалечил. Малко по-късно в района на пазара той бил спрян за проверка от полицейски екип, пред който заявил, че  носената от него врата е взета от строеж. На другия ден подсъдимият завел разследващите до сградата и откраднатата вещ била върната.

Деянието е извършено от Митев в условията на повторност. За настоящата кражба той получи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието  изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.