/ Община Варна
Наградният фонд е 16 000 лв.
Над 150 плувци ще се състезават в третото издание на турнира Black Sea Cup, който ще се проведе от днес до 6 септември на басейн „Приморски“ във Варна. Организатори на проявата са Община Варна, БФПС и ПСК „Черно море“.

Спортният форум е квалификация за световното първенство по плуване във Фукуока през 2022 г. и се очаква във водата да скочат почти всички водещи фигури на българското плуване.

Над 100 автомобила участват в ретро парад във Варна

Заявена за участие е и състезаващата се за Турция национална рекордьорка в дисциплината гръб Екатерина Аврамова. Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав.

Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола. Наградният фонд е 16 000 лв. Паричните премии ще бъдат разпределени между плувците, класирали се от първо до пето място в двата пола.

Бонуси са предвидени също и за двамата най-добри български състезатели, както и за двамата най-добри треньори, чиито плувци са постигнали най-силни резултати. Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове.