Георги Илиев вкара единствения гол за "моряците"
Георги Илиев вкара единствения гол за "моряците" / ПФК Черно море
Воденият от Илиан Илиев тим на "Верея" обърна "Черно море" на Тича от 0-1 до 2-1 и го свали от 6-ото място. Капитанът Георги Илиев откри резултата за "Черно море" след асистенция на Атанас Зехиров. Варненци контролираха мача и през второто полувреме, като сериозни пропуски, озовали се сами срещу Аргелишаки, направиха Мариян Огнянов, Сукана и Антон Огнянов. Ходът на Илиян Илиев с включването в игра след почивката на Валери Домовчийски даде резултат. В 71-ата минута Илиян Йорданов проби по левия фланг и пусна непокрития Бенгюзов, който изравни, а 4 минути по-късно самият Домовчийски с удар с глава след центриране от корнера матира за втори път Михайлов.
Ето как официялният сайт на "Морето" проследи по-интересните ситуации в този мач:

  
Черно море наложи домакински начин и още в седмата минута можеше да открие резултата. Сукуна финтира противников играч в наказателното поле и стреля по диагонала, но стражът на гостите Георги Аргилашки спаси.

В 21-вата минута капитанът на Черно море Георги Илиев се възползва от добро подаване, направи залъгващо движение, и от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Само 6 минути по-късно “моряците” бяха на крачка от втори гол, но Илия Миланов пропусна да покачи резултата отблизо.

Втори пропуск направиха “моряците” в 34-ата минута. Сукуна изведе Мариян Огнянов очи в очи с Аргилашки, но вместо да потърси завършващ удар, халфът се опита да намери Георги Илиев, но неуспeшно.

В 56-ата минута Георги Илиев и Атанас Зехиров направиха добра комбинация отдясно. Зехиров центрира в наказателното поле и сложи топката на главата на Мариян Огнянов, но халфът стреля слабо право в ръцете на вратаря. Сукуна се озова на стрелкова позиция в 60-ата минута и отправи бомбен шут, но Аргилашки отново показа рефлекс и спаси. В 71-вата минута противно на логиката Верея изравни. Венцислав Бенгюзов реализира за 1:1. В 75-ата минута Домовчийски засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:2.

Съставът на Черно море: Емил Михайлов, Ондрей Сукуп, Илиас Хасани, Илия Миланов, Стефан Станчев, Мариян Огнянов (64-Антон Огнянов), Георги Илиев, Александър Цветков, Орлин Старокин, Атанас Зехиров, Сукуна

Резерви: Иван Дюлгеров, Александър Александров, Румен Касабов, Антон Огнянов, Николай Минков, Марек Кузма