/ Thinkstock/Getty Images
За единадесета поредна година предстои изданието на традиционния тенис турнир за аматьори „Св. Св. Константин и Елена Къп“ 2019, който ще се проведе на 6 и 7 юли (събота и неделя) на тенис кортовете на Гранд Хотел Варна.

Параолимпийски турнир "Варна 2019"

Организатор на събитието е „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД със съдействието на клуб „Супер спорт“. Състезанията от турнира са в три формата: сингъл мъже - схема от 32 участници, двойки мъже - схема от 32 участници и двойки жени - схема от 16 участници.

Сингъл мъже играят на елиминации, а двойки мъже и жени играят в групи. Главен съдия на турнира е Кристин Грозданов. За победителите и финалистите във всеки формат са осигурени купи, грамоти, предметни награди и ваучери за почивка от партньорите на събитието - Община Варна, А1, Азалия Балнео & СПА хотел, Хотел Приморски, Cook’s club Sunny Beach, Aquahouse Thermal&Beach и Есен Спорт.

Ясни номинираните за спортист и отбор на месеца във Варна

Тенис турнирът за аматьори „Св. Св. Константин и Елена Къп“ се провежда от 2009 г. и е част от инициативата „Уелнес фонд“ на курорта, създадена за подкрепа и подпомагане на грижата за здравето, за спортен дух, феърплей и постигане на равновесие чрез движение и природосъобразен начин на живот.

Програмата за 6 юли:

9:00 I кръг сингъл мъже

След 13:30 I кръг двойки мъже

След 16:00 двойки жени


Програмата за 7 юли:

9:00 Четвъртфинали

След 13.30 Полуфинали и финали
Дирекция Спорт, община Варна