/ БК Черно море Тича
Родителите на децата от „Черно море Тича“ с офанзива за спасението на ДЮШ
95677
Родителите на децата от „Черно море Тича“ с офанзива за спасението на ДЮШ
  • Родителите на децата от „Черно море Тича“ с офанзива за спасението на ДЮШ
ДЮШ на „Черно море Тича“, в която тренират близо 400 деца във всички възрасти, е пред угрозата да спре да функционира след Нова година. Причината е липса на финансиране. За това алармираха на няколко пъти от ръководството на клуба.

Последната пресконференция по повод сериозните финансови проблеми в школата бе преди повече от 10-ина дни, когато самият изпълнителен директор Борис Стоянов заяви в прав текст:

„Ако не се реши проблемът с финансирането на школата, през януари е много вероятно да прекратим участието на отборите ни във всички възрастови група на държавното първенство”.

До ден днешен промяна няма, което принуди родителите на децата от клуба да проведат среща, на която да се обсъдят варианти за спасението на ДЮШ.

Един от родителите - Станислав Викторов говори в предаването „Морски гонг“ за тежката ситуация в школата и за идеите, дискутирани на родителската среща.

„Всеки от нас родителите работи или в частна, или в държавна фирма. Решихме на първо време да се опитаме в средата, в която работим, да популяризираме баскетбола. Това не е само една вълшебна игра. Баскетболът има социална роля в този клуб. 

Изразяваме готовност да плащаме такси за тренировките на децата до 14 години. Някои вече го правят. Знаете, че досега такси не се плащаха. Това е единият от начините, както и с постъпления от дарения от физически лица и постъпления от билети. Оптимисти сме, че школата ще бъде спасена“, каза Викторов.

Той апелира за проверка дали наистина с част от парите на Пристанище Варна, предвидени за ДЮШ на клуба, е бил направен ремонтът на залата-осветление и отопление.

„Не е ли редно след като с пари за школата е направен ремонтът, да ни се даде някакъв гратисен период 2-3 месеца, да ни се намали наемът? Аз мисля, че това е нещо нормално“, каза още той.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.