/ ПФК Черно море
На официалния сайт на ПФК "Черно море" бе направена равносметка за представянето на ДЮШ на клуба през есента. Ето пълната информация:

Добро представяне записаха отборите на Черно море през първия полусезон в Елитните групи до 15, 17 и 19 години. Най-силно се представиха юношите старша възраст (U19), водени от Николай Кънчев. “Моряците” ще 
зимуват на трето място в класирането с актив от 33 точки.

Втори, със същия точков актив, е ЦСКА, а лидер с 34 е Лудогорец. Варненци записаха седем поредни победи и два кръга преди края на есенния полусезон водеха класирането в шампионата. Загубата в 14-ия кръг от Нефтохимик във Варна коства на Черно море първото място на полусезона. В последния си мач Черно море разпиля тима на Ботев Враца като гост с 5:1. Равносметката за есенния полусезон е 11 победи и четири загуби, с голова разлика 37:13.


През този сезон старшата възраст на Черно море достигна до 1/2-финал на турнира за Купата на БФС. На 1/8-финалите “моряците” отстраниха тима на Левски Раковски с 5:1, а на 1/4-финалите се справиха по категоричен начин срещу Монтана с общ резултат в двата мача 10:1.

Черно море U17 завърши Елитната група до 17 години на четвърта позиция. През по-голямата част от първия полусезон, воденият от Мартин Христов тим на “моряците”, страдаше от кадрови проблеми. В мачовете, в които варненци се събираха в пълен състав, съперниците нямаха шанс за победа. Мачът с Марек в Дупница се оказа ахилесовата пета в състава на Черно море.

В тази среща отборът даде три “жертви”. Трима от основните футболисти на тима се контузиха трайно и не успяха да вземат участие в оставащите срещи в шампионата. Двама от основните футболисти на този набор – Иван Дичевски и Мартин Минчев от близо година тренират с представителния отбор и взеха участие в много малко срещи за своя набор в първенството. Това определено повлия на представянето на Черно море в есенния полусезон. Така “моряците” записаха 29 точки от 15 мача (9 победи, две равенства и четири загуби, с голова разлика 31:21).

Черно море U15 ще зимува на второ място в Елитната група до 15 години. Възпитаниците на Иван Николов завършиха 2017 година с уникален резултат – 1:20. В последния си мач за годината Черно море размаза като гост тима на Черноморец Балчик. Равносметката е седем победи, две равенства и две загуби, с голова разлика 57:11.

Талантите на Черно море, родени 2002 година, ще зимуват на трета позиция в класирането на регионалното първенство с актив от 33 точки. В последния си мач за годината “моряците”, водени от Тодор Каменов, разпиляха лидера в класирането Лудогорец с 5:1. Разградчани ще зимуват първи с три точки пред варненци. Втори е Добруджа със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика.

Този набор на Черно море се класира и за 1/2-финалите на турнира за Купата на БФС. “Моряците” записаха победа с 1:0 срещу Дунав Русе в баража за 1/8-финалите. След това, с общ резултат 4:1, отстраниха Черноморец (Бургас), а на 1/4-финалите се справиха с Пирин Благоевград след два успеха – 2:0 и 3:0.

Възпитаниците на Станислав Стоянов, родени 2004 година, завършиха полусезона при една година по-големите на четвърта позиция. През първия полусезон “моряците” записаха 10 победи, един равен и две загуби, с голова разлика – 52:9.

Наборите 2005 и 2006 година финишираха есенния полусезон в шампионата за родени след 2005 година, съответно на трето и четвърто място. Възпитаниците на Георги Попов записаха 11 победи, един равен и две загуби, с голова разлика 73:9. Една година по-малките таланти на Калоян Георгиев пък, са с 10 успеха, един равен и три загуби, с голова разлика 54:10.

Останалите три набора на Черно море, родени 2007, 2008 и 2009 година, играят на турнирен прицип, съответно футбол 9, футбол 7 и футбол пет. “Моряците” (2007) на Тодор Марев, които играят при една година по-големите, ще зимуват на шесто място с две победи, един равен и 4 загуби. Родените през 2008 година, с треньор Страхил Байчев са четвърти в потока за една година по-големи (пет победи и две загуби, г.р. 30:15).

Най-малките “моряци” (2009) играят с два отбора във футбол 5. Първият отбор е лидер в класирането с пълен актив – 18 точки, а вторият – на трето място с 9 точки от 6 мача (три победи и три загуби).
ПФК Черно море