/ Добри Атанасов
„Черно море“ стартира с победа в контролите, след като надигра „Черноморец“ Бч с 2-0 на стадион „Младост“ във Варна. Футболистите на Илиан Илиев вкараха по един гол в двете полувремена.  Юношата Лъчезар Йорданов откри резултата в 35-ата минута, а Ндонгала оформи крайното 2-0 в 73-ата.

Зрителите видяха и две греди. Първо Александър Попов от „Черноморец“ Бч  стреля с глава в гредата, а в края на мача Атанас Зехиров нацели лявата сглобка на вратата на съперника. Илиан Илиев използва общо 21 играча в контролата, сред които и 6-е нови попълнения Благой Макенджиев, Меди Фенуш, Мирослав Енчев, Аристот Ндонгала, Петър Витанов и Дани Кики.

Около 80 минути остана на терена намиращия се на проби Юго Кононго. През по-голямата част от мача той игра като ляв краен бранител, а накрая бе пробван и като централен защитник.

Все още не е ясно неговото бъдеще, но няма как след един мач да му бъде предложен договор. Илиан Илиев заяви след мача, че ще предложат на конгоанеца да продължи пробите и на лагера в Турция.

Срещата днес пропуснаха Георги Илиев, Александър Цветков, Мартин Костадинов, Георги Божилов и Стефан Станчев. Последният е с травма в коляното, което ще наложи да бъде привлечен още един централен защитник. Очаква се и централен нападател.

Междувременно вече станаха ясни всички контроли на „Черно море“ в Турция.   На 23-и варненци срещат ФК „Тирана“, на 24-и „Криля Советов“, на 29-и „Локомотив“ Ташкент. На 31-ви сутринта играят  с „Дунареа“, а следобед с „Пюник“ Ереван.

„Моряците“ заминават за Турция утре сутринта и се връщат на 2 февруари.