"Левски" - "Черно море" 2-2
"Левски" - "Черно море" 2-2 / ПФК Черно море
Черно море два пъти повеждаше на Левски, но завърши 2:2 с Левски, след като бе ощетен от съдията в последния мач от втория кръг на Първа лига в София, съобщава официалният сайт на варненци..

Гол със странична ножица на Георги Илиев даде аванс на варненци в 22-рата минута. Станислав Иванов изравни в 60-ата минута. Георги Божилов в 88-ата минута с глава шокира “Герена”. Давиде Мариани изравни секунди по-късно след грешка в отбраната на гостите, след като преди това реферът не отсъди фаул в атака на Илия Димитров срещу Пламен Димов.

Ето как официалният сайт на "Черно море" проследи развоя на мача:


“Сините” започнаха активно и още в първите секунди имаха възможност за гол. Цветкович намери връхлитащия Обертан, който стреля силно, но Даниел Димов изби с глава на метър пред голлинията. Минута по-късно капитанът в този мач на столичани се откъсна, като центрира добре, но Кабрал не прецени подаването. Костов с пета стреля слабо в 10-ата минута.
Обертан стреля силно в 20-ата минута, а Макенджиев изби. Последва бърза контраатака за гостите, чийто удар беше изчистен в корнер. След центрирането Георги Илиев бе оставен сам в малкото наказателното поле. Капитанът на “моряците” се възползва от шанса и със страхотна странична ножица вкара първия гол във вратата на “сините” през този сезон в първенството.
Жорди Гомес влезе на мястото на контузилия се Белмонт, докато нов опасен удар на Кабрал беше париран от Макенджиев.

Втората част започна с натиск на Левски, като отново Обертан беше най-деен. Бившият играч на Манчестър Юнайтед се възползва от грешка на Андраде, като нахлу през центъра и стреля силно от 17 метра, но топката срещна лявата греда. Секунди по-късно Кабрал пробва нов удар, а след това и Цветкович също стреля, като и при двата пъти Макенджиев спаси.

В 50-ата минута Белаид извърши фаул на границата на наказателното поле, като зад топката застана Георги Илиев, но стреля право в стената. Даниел Димов със задна ножица можеше да матира бившия си тим в 58-ата минута, но прати топката в аут. При последвалата атака Гомес изведе Костов, който нахлу и вкара за 1:1. Попадението беше негово четвърто със синята фланелка и първо за сезона.

Бразилецът Паулиньо се завърна в игра, заменяйки Кабрал и още повече вдигна скоростта на столичани, като с първото си докосване беше близо до гол. Обертан направи хубав пробив, но сбърка с последното докосване, а решения на Кабаков изнервиха публиката.

Макенджиев спря удар от въздуха на Костов в 67-ата минута, а рожденикът Мариан Огнянов, който навърши 30 години, замени Андраде.

Паулиньо беше доста активен, но играеше прекалено индивидуално и това не носеше голови положения за Левски.
Стефан Станчев скъса мускул и беше изнесен на носилка в 76-ата минута, а Ейолфсон пропусна с глава в 80-ата минута.

Паулиньо отново получи контузия и също напусна принудително, а на негово място влезе Илия Димитров
ПФК Черно море