/ Дирекция Спорт, община Варна
180 ученици от град Варна взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от ІV клас. Състезанието се проведе на 7 март /четвъртък/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

19 училища със заявки за „Бързи и сръчни“ ПРОЛЕТ 2019

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха СУ „Найден Геров“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Захари Стоянов“ и СУЕО „А. С. Пушкин“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Найден Геров“ и ОУ „Васил Априлов“ и с много малка разлика в резултатите победители и шампиони спортния празник „Бързи и сръчни“ ПРОЛЕТ 2019 за 4-ти клас се оказаха децата на СУ „Найден Геров“ с време 2,04,60 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за ОУ „Васил Априлов“ с 2,10,80 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Захари Стоянов“.

Всички деца получиха от Данчо Илиев- експерт в дирекция „Спорт“ специален медал за участие с логото на Варна – Европейски град на спорта 2019 г.

Голямата награди от томболата, велосипеди спечели ученичка на ОУ „К. Арабаджиев“. Чрез томболата бяха спечелени и много други предметни награди, като ролери, скейтборд, тротинетка, топки и други.

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Следващите състезания са насрочени за:

- 21 март 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа II клас „Бързи и сръчни“

- 26 март 2019 г./вторник/ от 15.00 часа III клас „Бързи и сръчни“
Дирекция Спорт, община Варна