Моряците нанесоха първа загуба на Сливен
Моряците нанесоха първа загуба на Сливен / netinfo
В мач от 11-я кръг на А група Черно море победи по категоричен начин Сливен с класическото 3:0 на стадион „Тича”, като това е първа загуба от началото на сезона за новаците.

Мачът започна повече от добре за домакините, които още в 5-та минута поведоха, след като Георги Илиев подаде на Йордан Юруков, който с мощен шут прати кълбото в мрежата на Здравко Чавдаров.

„Моряците” удвоиха своята преднина в 17-та минута, когато след центриране на Алекс от фаул Александър Александров, засече топката с глава и въпреки опита на Чавдаров да се намеси, кълбото се озова в мрежата на Сливен.

Четири минути по-късно главният рефер Христо Ристосков отсъди дузпа в полза на Черно море за игра с ръка на К. Стоянов в наказателното поле.

Зад кълбото застана Алекс, но вратарят Здравко Чавдаров успя да отрази удара.

През второто полувреме домакините отново имаха надмощие и логично стигнаха до трето попадение в срещата.

В 87-та минута Зафиров спъна Фернандес в наказателното поле на Сливен и Ристосков свири втора дузпа в полза на „моряците”.

Адриан Фернандес бе точен от бялата точка и по този начин оформи крайния изход в срещата.

След тази победа Черно море събра актив от 16 точки и се изкачи на шесто място във временното класиране преди другите мачове от кръга, докато Сливен остана на втора позиция с 20 точки.