Местният парламент решава за закриването на автобусни линии
Местният парламент решава за закриването на автобусни линии / снимка: Дарик Варна, архив

Варненският общински съвет се събира за осми път от началото на този мандат. Сесията започва в 9,00 часа, а в проекта за дневен ред има 17 точки.

Очаква се съветниците да приемат закриването на 4 автобусни линии, с цел актуализация и оптимизация на общинската транспортна схема. Предвижда се да спре обслужването на линиите с номера 51, 15, 3 и 2.

В „Градски транспорт" не знаят какви са финансовите ползи от закриването на линии

Местният парламент ще гласува и предложението футболен клуб „Спартак Варна", който беше учреден миналата година и през настоящия сезон се състезава в „А" Областна група, да получи за безвъзмездно ползване стадион „Локомотив". Базата ще бъде предоставена на „Спартак Варна" за срок от 5 години. Досега отборът играеше мачовете си на „Локомотив", но плащаше наем.

Новият Спартак Варна ще получи стадион „Локомотив"

На гласуване ще бъде подложено и предложението за закриване на седмичната детска градина „Горски кът", която се намира в курорта „Златни пясъци". Предвижда се забавачницата да бъде закрита от 1 юли тази година, тъй като няма кандидати да я посещават от есента.

В зала „Пленарна" ще бъдат гласувани и предложенията за удостояване с награди „Варна.

Изменение и допълнение на Наредбата за реда за поставяне на преместваеми обекти също е включено в проекта за дневен ред. Очаква се да бъде приета Общинска стратегия за превенция на ХИВ/СПИН за периода 2016-2020 г., както и План за защита на населението при бедствия.

Местните парламентаристи ще гласуват и предложението с общински средства да бъдат закупени 32 каски за мотоциклети и бонета за нуждите на специализираните полицейски сили към МВР-Варна, както и 10 специални топлозащитни облекла за Втора районна противопожарна служба.

В края на заседанието на местния парламент е предвидена и дискусия с гражданите.