Лидерът на партията, издигнала Данов: Жертва е на манипулация
Лидерът на партията, издигнала Данов: Жертва е на манипулация / БГНЕС
Лидерът на партията, издигнала Данов: Жертва е на манипулации
19855
Лидерът на партията, издигнала Данов: Жертва е на манипулации
  • Лидерът на партията, издигнала Данов: Жертва е на манипулации

Съмнявам се в работата на полицията и съда, защото съм в течение на манипулациите, които се случиха с Веселин Данов. Това заяви за Дарик Юлий Абаджиев, председател на “Обединение на българските патриоти”, което издигна кандидатурата на арестувания общински съветник за водач на листа във Варна. Абаджиев отказа да назове кой стои зад атаките срещу Данов. Всичко обаче щяло да се разбере, след като съветникът излезе от ареста.

От септември досега времето беше достъчно Данов да бъде даден на съд и той да се произнесе. Сигурни сме, че Данов ще докаже невинността си и затова го номинирахме. Той е от учредителите на партията, два мандата е общински съветник и достатъчно добре е показал своите възможности, каза още Абаджиев. От задържането на Данов през септември двамата не са срещали, нито са говорили по телефона.

За регистрацията си в ЦИК от “Обединение на българските патриоти” са представили 27 700 подписа, 7 000 от коита са получени в морската столица.

Листата на партията за Варна се оглавява от Веселин Данов, който е следван от Юлий Абаджиев и сина си Христо. Районната избирателна комисия се очаква да реши днес дали да допусне задържаните в до участие в изборите. По всяка вероятност кандидатурите им ще бъдат одобрени, заяви за Дарик говорителят на РИК в морската столица Кристиян Богоев. Това обаче няма да им позволи да излялат на свобода за кампанията си.

Баща и син Данови са в ареста от септември миналата година по обвинения за създаване на престъпна група, склоняване към проституция, изнудване и пране на пари. Съдът на няколко пъти отказва да им измени мярките за нотклонение в по-леки.

Цялото интервю с Юлий Абаджиев може да чуете в звуковия файл.