Къщите в Максуда – незаконни и опасни за обитаване
Къщите в Максуда – незаконни и опасни за обитаване / netinfo
150 са незаконно изградените с подръчни материали постройки на ската на ул. ”Д-р Селемински” и 36 на ул. ”Г. Пеячевич”. Къщите на двете улици, намиращи се в ромската махала, са опасни за обитаване. Това констатира комисията, която проверява потенциално опасните сгради - общинска и смесена собственост.

18 са сградите за събаряне в район „Младост”. Отделно други 13 се нуждаят от спешен ремонт, е констатирала комисията от експерти на районната администрация. 61 са сградите частна собственост, които се нуждаят от частичен ремонт. В лошо състояние и потенциално опасни са фасадите и общите части. Експертите продължават своята работа.

Приключени са още две проверки в района – на рекламните табели и на гаражите. 700 са проверените рекламно-информационни елементи, като предписания с констативен протокол имат 191 от тях. 112 са табелите, поставени без разрешение, като 105 от тях вече са демонтирани.

В 65 от проверените общо 80 гаражи се извършва търговска дейност, а в 15 от тях - друг вид услуги. 10 от обектите въобще нямат разрешение за промяна на предназначението и по документи са гаражи.

Резултатите от проверките са предадени в Община Варна.