Криско и Лора Караджова ще пеят на детски спортен празник
Криско и Лора Караджова ще пеят на детски спортен празник / Дарик Варна, архив

Празник "Спортни звездички" за ученици от ІV и V клас ще се проведе в Двореца на културата и спорта. Проявата се организира с подкрепата на Община Варна. Това е платформа, която популяризира активния и здравословен начин на живот на подрастващите, обясниха от дирекция „Спорт“ на Община Варна. Състезанията ще се проведат от 16:00  до 18,30 ч в зала „Конгресна".

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин. За участниците и победителите са предвидени много награди, казаха организаторите от ДЗИ и агенция „Реал-спорт”.

Игрите по време на празника ще бъдат щафетни, а отбори ще се състоят от по пет момчета и момичета.  В предвидените шест индивидуални активности могат да се включват  неограничен брой участници. Всеки състезател, преминал успешно и през тях,  ще получи право да участва в томбола за големи предметни награди –  велосипед, уейк-борд, скейтборд, тротинетка, ракета за тенис и др. След приключване на спортния празник на импровизирана сцена пред ДКС ще пеят  Криско и Лора Караджова.