Край Камчия започва национален поетичен конкурс
Край Камчия започва национален поетичен конкурс / stop.bg

Започва осмото издание на националния поетичен конкурс „Мила Родино”, който обединява всички изяви от Камчийските дни на поезията. Те ще се проведат на 26 и 27 ноември в община Долни чифлик. Тазгодишното издание на конкурса е под патронажа на кмета и се организира от общината, Съюза на българските писатели, Съюза на независимите писатели в България, Издателска къща „Компас”, Издателско-полиграфичен комплекс „Абагар” и списание „Простори”. Отличените автори ще бъдат наградени на 27 ноември на тържествена вечер в гр. Долни чифлик.

Темата на конкурса е „Красотата на природата и човека, миналото, настоящето и бъдещето на страната ни“. В него могат да участват поети от цялата страна с до пет  творби. Те трябва да бадат изпратени по пощата на адрес: 9120 Долни чифлик, пл. „Тича” № 1, Общинска администрация, стая 9 или на e-mail: obst_dchiflik@mail.bg.

Авторите представят снимка, кратка творческа и биографична справка, адрес и телефон за контакти. Творбите ще бъдат оценявани в две възрастови групи – до 18 години и над 18 години. За всяка възрастова група се предвиждат по три награди, поощрения и  отличия. Наградените произведения ще се отпечатат в специално издание.

В рамките на Националния поетичен конкурс „Мила Родино” се обявява конкурс само за ученици от община Долни чифлик за есе на тема: „Обичам родния край”. Краен срок за получаване на есетата и на творбите на всички участници в конкурса е  20 ноември 2015 г. За повече информация и справки  - тел.  0886 495563 /05142  20  09.