Костадин Костадинов и Фондация Искам бебе стартират кампания във Варна
Костадин Костадинов и Фондация Искам бебе стартират кампания във Варна / netinfo

Водещи специалисти от профилирани клиники в страната ще отговарят на въпроси и ще съветват двойки с репродуктивни проблеми на 10, 11 и 12 юли във Фестивалния и конгресен център. Записването за часове за безплатни консултации ще започне от днес на тел. 0888 321 349 - от понеделник до петък, в часовете от 10.00 до 14.00 часа.

„Искам бебе ... Защо се бави ?„ е инициатива на общинския съветник Костадин Костадинов, насочена към хората с репродуктивни проблеми в подкрепа на раждаемостта. Преди няколко дни Костадинов сподели в ефира на Дарик, че познава много такива двойки.

“Самият аз имах такъв проблем с второто си дете, моментът е много труден, не знаеш към кого да се обърнеш, кои лекари са добри, какво следва, дали проблемът е в мъжа, или в жената. Този първи разговор е много важен. Надявам се, че ще начинанието ще е полезно. Защото, ако държавата или общината не си вършат работата, наше право и задължение е, без да се оплакваме и без да хленчим, да поемем техните функции. Просто българският народ няма повече време за губене. Това е едва първата стъпка на кампанията, която ще бъде последвана и от други събития в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми“, обясни той.