/ netinfo
За втора поредна вечер зрителите на фестивала "Варненско лято" ще могат постановката на Младежки театър „Еквус”, която ще се играе от 18,30 часа на основна сцена. Режисьор на спектакъла е Стайко Мурджев. Участват Малин Кръстев, Севар Иванов, Станка Калчева, Светослав Добрев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Петър Дочев, Ярослава Павлова, Александър Хаджиангелов, Николай Луканов, Юлиян Петров, както и студенти от НАТФИЗ „Кр. Сарафов.
 

32
netinfo

Постановката  има номинация за наградата „Аскеер“ 2017 за поддържаща женска роля (Станка Калчева), за музика, за режисура и за най-добро представление. Билетите на цена от 12 до 18 лева.

На сцена „Филиал” ще бъде поставенa класическата шекспирова трагедия „Отело“ на Турския театър в Скопие. Постановката е на на турски език със субтитри на български и на английски. Предвидени са две представления от 16 ч. и 20:15 ч., а билетите са по 12 лева. 
 

На сцената на Кукления театър зрителите ще могат да гледат "За любовта и други демони". Режисурата е на проф. Маргарита Младенова, а в пиесата участват нейните студенти НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Билетите са по 5 и 7 лева. 
 

12
netinfo


Паралелната програма на фестивала предлага фламенко спектакъла  “Desplante“ на новата звезда на испанския танц Едуардо Гереро. Началото е в 20:30 ч. във Фестивалния и конгресен център, а билетите са по 5 и 7 лева.