Изнасилвач и крадец останаха в ареста
Изнасилвач и крадец останаха в ареста / netinfo
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Варненският районен съд на 23-годишния Б.К. Той е задържан по обвинение в изнасилване. Деянието е извършено около 1 часа през нощта на 5 август в автомобил в района на "Макдрайв" във Варна , а потърпевшата е 15-годишно момиче. Младежът вече е осъждан за извършени други тежки престъпления. Б.К. е привлечен като обвиняем при условията на опасен рецидив за престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

36-годишният С. Д. от Кубрат също ще остане в ареста след решение на Районния съд. Той е обвинен за извършени кражби от хотелски стаи в курорт "Златни пясъци" рано сутринта на 5 август. Мъжът работел като мазач в строителна фирма. Имал да връща заеми, затова отишъл рано сутринта да хотел "Странджа" с намерение да открадне нещо.

От две съседни стаи на първия етаж, наемателите на които спяли на отворени балконски врати, С.Д. грабнал общо 2 фотоапарата, 2 мобилни телефона, 3 портмонета с 800 полски злоти, 100 лева, кредитни карти, паспорти и др. документи. Мъжът прехвърлил всичко в найлонова торбичка и се качил на терасите на втория етаж на друг хотел - "Чайка". Там бил забелязан от младеж, който тъкмо тръгвал за работа. Администраторите на хотела сигнализирали полицията и около 7 ч. по дадено описание С.Д. бил задържан с чуждите вещи.