Изложба рисунки и принтове на Владимир Иванов
Изложба рисунки и принтове на Владимир Иванов / netinfo

В поредната си самостоятелна изложба Владимир Иванов продължава изследването си върху съотношенията между образ и слово, пространство и време. Неговите творби са внимателен, често парадоксален, но винаги задълбочен анализ върху взаимовръзката между текст и изображение – един основен проблем на времето ни.

В рисунките, където цитатие са от Л. Витгенщайн, фигурите като че ли нямат нищо общо с мисълтта на известния философ. Един по-внимателен прочит, обаче, може да намери почти сюрреалистични кореспонденции в така поднесените композиции. Подобна интелектуална игра наблюдаваме и в надписите – различни цитати и клиширани изрази, заснети в градското пространство. Принтовете кадрират често неуловимо деликатната връзка между думите и местата, където те са написани, без това да е императив за художника.

В изображенията без текст пък на преден план е изведена пластиката, случайно създадена от анонимни автори в богатото на инциденти градско пространство. Като цяло експозицията представя картината на една ,,динамична метафизика’’, където това, което се движи и другото, не подвластно на измененията на времето, образуват едно неделимо цяло. То сякаш съдържа в себе си смисъла на Битието, абсурдът на това, което не можем да проумеем, а всъщност сме обречени да живеем всеки ден и час.

Може би въпросът към този абсурд тук и сега е посланието на автора. Кой знае?

Откриването е тази вечер в 19.00ч., във варненската галерия Contemporary Space, ул. "Марко Балабанов" 23.