Иван Костов: Всеки министър - с домашно
Иван Костов: Всеки министър - с домашно / Sofia photo agency, архив
Костов: "Всеки министър - с домашно"
31493
Костов: "Всеки министър - с домашно"
  • Костов: "Всеки министър - с домашно"

Най-важното и спешното, което е нужно да направи правителството, е смела и радикална административна и институционална реформа. Всеки министър трябва да има личен план за действие и справяне с кризата, разработен от самия него, а не от администрацията. Това коментира във Варна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Според него управляващите не са приложили адекватни антикризисни мерки, затова проблемите в икономически план се задълбочават. Ако не се предприемат конкретни и сериозни действия, е възможно неизпълнение на приходите в републиканския бюджет, предупреди Костов. Той подчерта, че Синята коалиция е остра в исканията си към правителството, именно за да се избегнат подобни рискове. Най-сериозното предизвикателство пред Министерството на финансите е то да удържи актуализацията на бюджета, смята лидерът на ДСБ.

Синята коалиция най-вероятно ще подкрепи на първо четене законопроекта за въвеждането на Специализиран съд, каза още Иван Костов. Според него обаче е редно в него да се гледат дела срещу определен вид престъпления, а не срещу категории лица.

Най-значимото, заради което подкрепяме правителството, е неговата битка с организираната престъпност и изваждането на мафията от властта, посочи лидерът на ДСБ.