Инфраструктурата, европроектите и депонирането на боклука - приоритети за кмета на Суворово
Инфраструктурата, европроектите и депонирането на боклука - приоритети за кмета на Суворово / Нова Варна

Подобряване на инфраструктурата, решаване на проблема с боклука и депонирането му, както и активна работа по европроекти. Това са амбициите и приоритетите на стария, нов кмет на Суворово Павлин Параскевов, който спечели изборите на първи тур с подкрепата на близо 58% от своите съграждани.

"Депото на Провадия не е готово и няма да бъде в следващите поне три години. Трябва да се търси изход с друго, което да отговаря на изискванията, и да започне депониране на отпадъците на общо 9 общини в региона, което пък ще доведе до оскъпяване", посочи кметът.

Подмяната на водопроводи, преасфалтирането на улици и междуселищни пътища също ще бъде акцент в работата, увери Параскевов.

„Аз мисля, че през последните години нашата община доста се разви във всяко едно отношение – инфраструктурно, в изграждане на спортни бази и в областта на културата. Може би усвояването на средства от европейските програми е една от най-силните страни в работата ни. По-слаба страна е, че липсват по-сериозни частни инвестиции. Имал съм случай, когато инвеститор търси общинска земя, но факт е, че при земеразделянето в началото на 90-те години – не знам защо, но общински земи почти не са останали. Това ни затруднява“, обясни кметът на Суворово.

Близостта до Варна и Девня се отразява благоприятно на Суворово и хората от общината намират работа там, добави Параскевов.