Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при който загинаха четирима души, а двама са настанени в болница, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в крайморския град старши комисар Атанас Михов.

Евентуалният извършител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му състояние. Заподозреният е обитател на дома и е настанен в стаята, в която е възникнал пожарът. Той е бил преместен от друго социално заведение.

Четирима души загинаха при пожар в старчески дом във Варна

Михов уточни, че предполагаемата причина за инцидента към момента се смята човешка дейност, но не се изключват и останалите версии. Записите от камерите в дома са иззети. Благодарение на бързата намеса на пожарната и полицията, пожарът не се е разпространил в целия дом. Щети по социалното заведение няма. 

Версиите след пожара в старческия дом в Рояк, при който загинаха 9 души (ВИДЕО)

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов допълни, че по случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. В момента се извършва аутопсия на четирите тела за установяване на конкретните причини за настъпилата смърт. В днешния ден ще бъдат назначени различни експертизи. Започват и разпитите на свидетелите. 

Сигналът за пожар в дом за стари хора е подаден тази нощ в 2:59 часа. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж, а при инцидента загинаха четирима души.
БТА