/ customs.bg
Шапките с твърда козирка се оказват сред най-често задържаните спортни стоки 
Над 26 500 спортни шапки с твърда козирка са били задържани тази година от варненските митничари. Контрабандната стока е била засечена на два пъти, при проверка на два контейнера, пристигнали на пристанище Варна Запад, съобщиха от Агенция „Митници”.

Шапките с твърда козирка са сред най-често задържаните спортни стоки, отчитат от контролния орган.  

Материал за амфети за половин милиард евро задържан на варненското пристанище (СНИМКИ)

474 857 спортни стоки са задържали митническите служители по всички граници през последната година и половина. Над 330 000 от тях са задържани през 2017 г, а над 140 000 през 2018 г. Близо 84% от тях са установените фалшиви стоки, а останалото количество е задържано при опит за контрабанда. 

Голяма част от задържаните стоки са текстилни изделия и са били предназначени както за българския, така и за европейския пазар. Най-често задържани са имитации на популярните масови спортни брандове, както и на по-луксозни марки, които имат спортно-елегантни колекции.

customs.bg

Последният подобен случай е засечен на Митнически пункт Малко Търново. Контрабандно пренасяни 14 300 етикета за дрехи с логото на Световното първенство по футбол в Русия са били задържани от митническите служители. Етикетите са открити при митническа проверка на лек автомобил „Мицубиши" със сръбска регистрация, който е пътувал от Турция за Сърбия през България. 

Начинът, по който са били опаковани етикетите е показателен, че е имало предварителна подготовка за пренасянето им през граница. Етикетите на Мондиала са били поставени в пакети, обвити с отразително фолио, с цел да не бъдат открити при проверка с рентгенова апаратура - тактика, използвана при укриването на наркотични вещества. 

customs.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК