Георги Мирчев: Хаджиев е сътрудник в ЗС на БФС, с когото работим много добре
Георги Мирчев: Хаджиев е сътрудник в ЗС на БФС, с когото работим много добре / Добри Атанасов
Георги Мирчев: Хаджиев е сътрудник в ЗС на БФС, с когото работим много добре
92029
Георги Мирчев: Хаджиев е сътрудник в ЗС на БФС, с когото работим много добре
  • Георги Мирчев: Хаджиев е сътрудник в ЗС на БФС, с когото работим много добре

В интервю за „Морски гонг” миналата семица председателят на комисията по футзал при ЗС на БФС Варна Николай Хаджиев заяви, че се оттегля от поста си, докато не се изяснят нещата между него и Зоналния съвет. Той сподели, че е внесъл проектодоговор в зоналния съвет, който очаква да бъде разгледан. Ако не се стигне до допирни точки между двете страни, присъствието на Хаджиев във футзала ще бъде единствено под формата на играещ треньор на отбора на „ВВМУ Н.Й Вапцаров”.

Ето как председателят на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев коментира новината за евентуалното оттегляне на Хаджиев:

„Николай Хаджиев не фигурира в нито една комисия в БФС. Това ми звучи все едно, че утре Георги Мирчев се оттегля от „ЦСКА”. Хаджиев, с когото работим много добре и се надявам, че ще продължим да работим по същия начин, е сътрудник. При мен дойдоха момчета от футзала, които искаха да привлечем Николай Хаджиев да помага в този спорт. Той започна да помага, но сам се убеди, че работата в минифутбола и футзала е различна. Това са съвсем различни спортове.  Целта беше Хаджиев като сътрудник да се занимава с организацията на мачовете по време на първенството. Той трябваше да бъде представител на футболния съюз и делегат на срещите по футзал.

По отношение предоставения му договор за сътрудничество от страна на Николай Хаджиев в ЗС на БФС Варна, Георги Мирчев заяви следното: „Разгледах го този проектодоговор. Разгледал го е и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.  Ще го коментираме. Идеята на Николай е да си сътрудничим на базата на договор за сътрудничество, тоест футболният съюз да наеме фирма, която да администрира футзала. На този етап това може да стане само с минифутбола. С футзал трудно може да стане”.

Чуйте първата част от интервюто с Георги Мирчев в приложения звуков файл. В

Втората част можете да чуете в предаването „Морски гонг” по Дарик в петък. В нея с Георги Мирчев разговаряхме по наболелите във футзала проблеми.