E.ON още нямат разрешение да публикуват приватизационните договори
E.ON още нямат разрешение да публикуват приватизационните договори / netinfo
От E. ON все още нямат официално разрешение да публикуват в сайта си приватизационните договори за електроразпределителните дружества, които стопанисват у нас. Това заяви в интервю за Дарик радио председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение" Варна Райнхард Ашендорф.

Припомням, че в началото на месеца председателят на Управителния съвет на Е.ОN България Манфред Пааш обяви пред Дарик, че компанията ще разсекрети договорите, след като получи писмено разрешение от Агенцията за приватизация.

От компанията са изготвили подробен доклад за изпълнението на предписанията на ДКЕВР, предстои регулаторният орган да се произнесе дали те са изпълнени.

В град Бяла, Варненско, Райнхард Ашендорф и кметът на общината прерязаха лентите на нова и напълно автоматизирана електроразпределителна подстанция на стойност 6 млн. лв.

Съоръжението ще доставя допълнителни 25 000 квтч. за абонатите от варненското с. Приселци до гр. Обзор, Бургаско. Заедно с това ще се намалят прекъсванията в електрозахранването на потребителите в района.