Димитър Карбов за новия СДС: Мястото на национализма е вдясно
Димитър Карбов за новия СДС: Мястото на национализма е вдясно / http://www.sds.bg

„Крайно време е национализмът и патриотизмът да отидат в дясното политическо пространство, а не както го ги възприемат хората заради „Атака”, която по време на протестите излъга за пореден път своите избиратели. С крайно левите си искания за национализация, партията на Волен Сидеров се е превърнала в една московска подлога.” Това каза за Дарик депутатът от Варна Димитър Карбов, съпредседател на гражданско сдружение „Патриот” – една от формациите, които създадоха новия Съюз на демократичните сили.

В него влизат още познатото досега СДС, Обединените земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социал демократическа партия и Движение Гергьовден.

Движение „Патриот” има трима съпредседатели, все независими депутати, излезли от редиците на „Атака”. Освен Димитър Карбов, другите двама са Валентин Николов от Добрич и Огнян Тетимов от Благоевград.

Сред мотивите да се влеят в новата дясно-центристка формация, Карбов посочи търсенето на политическа идентичност. „Това е най-старата демократична партия, символ на новото време, и ние смятаме, че мястото на „Патриот” е там”, каза независимият депутат и уточни, че преговорите за рестарта на СДС са започнали още от 15 май, 2012г., когато СДС се разграничи официално от Иван Костов.

Димитър Карбов каза още, че между партньорите още не са започнали разговори за разпределение на депутатски места в страната.