Дани Георгиев: Със силните играем силно
Дани Георгиев: Със силните играем силно / netinfo

Футболистът на „Черно море” Дани Георгиев говори в интервю за „Морски Гонг” по Дарик за очакванията си за двубоя от 19-ия кръг с Пирин в Благоевград и този за купата в Стара загора. Той изрази и мнение, че със силните „Черно море” играе силно.

 

„Не се притесняваме от сгъстения цикъл мачове. Съперникът ни има дори по-малко време за възстановяване от нас, тъй като мачът им от предния кръг бе в четвъртък. „Пирин” бележат лек възход с новия треньор. Играят доста по-агресивно. Ние отиваме, за да ги победим.

С „Берое”  мачът ни е турнирен. Това го прави по-различен. Този мач целият трябва да го изиграем на ниво и да няма лъкатушения в полувремената, тъй като всяка една грешка се наказва. Нямаме право да влизаме отпуснати в мача, тъй като след това няма как да го компенсираме  В последния двубой във Варна те спечелиха с 3-0, но не смятам, че чак толкова са ни надиграли, за да загубим чак с такъв резултат. Те ни надхитриха и ние сме си повече виновни за допуснатата загуба. Въобще няма да се изненадам, ако бием „Берое” в Стара загора. Лошото е, че не сме постоянни. Правим силен мач със силен отбор, а срещу по-слаб съперник показваме друго лице. С по-силните отбори играем по-добре. Не знам на какво се дължи това”, коментира предстоящите два мача Дани Георгиев.

 

На въпроса защо като цяло първите полувремена на „Морето” са по-слаби, той отвърна: „Не знам защо се получава така. Все пак с Локомотив направихме силно първо полувреме, а второто бе по-слабото. Тогава на почивката водехме в резултата. Явно се влияем от резултата, което не би трябвало да е така, а да изиграем цял мач на едно добро ниво. Мисля, че онзи ден с Литекс наистина направихме силно второ полувреме, но не мисля, че първото сме играли слабо. Имахме положения, отбелязахме гол, но допуснахме много лек такъв в период, в който бяхме с 10 човека и не успяхме да се ориентираме правилно”.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл: