Борислав Манджуков
Борислав Манджуков / Булфото
Човек на застреляния Борислав Манджуков беше осъден за данъчна измама в особено големи размери, извършена преди 10 години. 

42-годишният подсъдим Димо Г. работел като разносвач на пици във варненската пицария „Ал Бънди“, стопанисвана от покойния вече бизнесмен. Двамата били съученици. Манджуков предложил на Димо да регистрира на негово име търговско дружество „Имобилиаре“ ЕООД, като за „услугата“ обещал да му плаща.

Така в периода от 8 октомври 2007 до 18 юни 2008 год. фирмата успяла да възстанови неследващи се данъчни кредити по неосъществени покупки и продажби и получила от държавния бюджет 407 хил. лева. лева, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.  

Пред Варненския окръжен съд подсъдимият  поиска делото срещу него да се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие. Така управителят на кухото търговско дружество след редукция на наказанието с 1/3 бе осъден 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 4 години. 

С присъдата Димо Г. бе лишен за срок от четири години от право да извършва търговска дейност. В негова тежест са и направените разноски по делото. Съдът уважи в пълен размер и гражданския иск на ТД на НАП във Варна.