Черно море разгроми  Спартак с 5:0
Черно море разгроми Спартак с 5:0 / netinfo
"Черно море" тотално надигра тима на "Спартак" в 60-то дерби на Варна. Символичните домакини се наложиха с разгромното 5:0 след попадения на Мирослав Манолов, Георги Илиев, Тодор Колев и Фернандес, който бе точен на два пъти.

След категоричния успех, възпитаниците на Никола Спасов се изкачиха на 5-то място с равен брой точки с "Локомотив София" – 20. "Спартак" пък може да се озове в зоната на изпадащите след изиграването на останалите мачове от 13-ия кръг на „А” група.

Възпитаниците на Никола Спасов обезличиха своя противник, като не изпуснаха инициативата нито за миг. Срещата можеше да бъде решена още през първото полувреме, но пропуски направиха Мирослав Манолов и Георги Илиев. От своя страна гостите не успяха да отправят нито един точен удар във вратата на Карамфил Илчев.

Головата фиеста през втората част започна в 51-ата минута. Резултатът на стадион „Тича” откри Мирослав Манолов. Нападателят получи топката пред наказателното поле и с премерен удар в десния ъгъл на вратата на Николов даде заслужена преднина на своя тим.

Четири минути по-късно отборът на "Спартак" остана с човек по-малко, което се оказа повратен момент в мача. След втори жълт картон от игра бе отстранен Велимир Иванович.

След чудесна атака отдясно в 60-ата минута на Георгиев и Илиев, последва пас в наказателното поле, където Фернандес бе оставен непокрит и без трудности покачи на 2:0. Резултатът стана класически в 73-ата минута, когато Георги Илиев изпълни перфектно пряк свободен удар.

Последваха нови два гола на Фернандес и смяната на Тодор Колев, с които "Черно море" нанесе една от най-тежките загуби на "Спартак" в „битката за Варна”.